Discussion about this post

User's avatar
Sandu Steliana's avatar

Foarte buna intrebarea referitoare la modul in care pot fi abordati oamenii atunci cand constatam ca se indeparteaza de la invataturile Scripturii. Cred si eu ca “ este posibil să stăm la o distanță sigură față de extreme ( sa ne facem ca nu observam sau sa ii confruntam direct) dacă îi iubim pe oameni și dacă avem bun-simț și decență atunci când îi abordăm. Dacă îi tratăm cu respect și le transmitem încredere, oamenii vor aprecia aceasta și vor fi mai deschiși la avertismentele și mustrările Scripturii. Dacă însă îi tratăm de sus, cu duritate, mesajul nostru, chiar corect fiind, își va pierde puterea de a schimba atitudini și de a corecta comportamente greșite”.

Expand full comment
Horia Ungurean's avatar

tin sa subliniez:”Nu știu când și dacă va deveni biserica un loc la fel de primitor ca acela al comunităților alcoolicilor anonimi, în care oamenii se simt în siguranță să se prezinte așa cum sunt în realitate, un loc în care nu le este teamă să devină vulnerabili și să caute ajutor.”

Din pacate cred ca nici un cititor al acestui site nu stie despre ce este vorba in acest citat. Dependenta este deja boala secolului, acesta si cred ca si viitor. Va incerca biserica sa renunte la orgoliul instituional si aliniat la Lege si sa se ocupe de enoriasi?

Probabil vor trbeui sa treaca multi zeci de ani...si multi dependenti exclusi pana Biserica va intelge si va actiona...sau poate niciodata. Adevarul este greu de dus....insa am auzit ca ne poate face liberi.

Expand full comment
3 more comments...

No posts