4 Comments
Jan 14·edited Jan 14Liked by Christian Sălcianu

Intradevar o calatorie frumoasa. Dilemele mele sunt legate de blestemarea unui smochin care nu avea rod pentru ca nu era vremea smochinelor si de faptul ca Isus nu prea a facut minuni in Nazaret.

In rest as fi mai rezervat in a afirma ca Isus a redefinit "puterea" in " slujire". Poate este o confuzie intre autoritate si putere...

Keep the good work!

Expand full comment
Jan 14Liked by Christian Sălcianu

Sunt multe lucruri frumoase in aceasta prima Evanghelie, dar ce m-a impresionat cel mai mult a fost atitudinea Mantuitorului fata de ucenicii care nu voiau, cu niciun chip, sa accepte ca Mesia inseamna suferinta si moarte si nu glorie si pozitie sociala. Mereu m-am intrebat de ce Domnul a ales din cei 12 ucenici pe cei 3 -Petru, Iacov si Ioan- ca sa fie mai aproape de El in anumite situatii. La prima vedere pare a fi un privilegiu, dar nu aceasta a fost intentia Lui. Incepand cu capitolul 8 unde le pune intrebare cruciala ,,Dar voi cine ziceti ca sunt Eu?" si pana la capitolul 14 -episodul din Ghetsemani- Domnul inceaca sa-i convinga pe acesti 3 ucenici ca trebuie sa accepte moartea Mantuitorului cand vor ajunge in Ierusalim, si astfel sa fie scutiti de dezamagirile pe care urmau sa le sufere din intelegerea lor gresita despre El. Acesti 3 ucenici erau lideri intre cei 12, si daca ei ar fi inteles corect ce urma sa se intample cu Domnul, ar fi putut intarii si pe ceilalti ucenici cat si pe toti adeptii Mantuitorului. Cred ca daca ar fi inteles acest minunat plan, Domnul nu s-ar fi simtit atat de singur nici in Ghetsemani si nici pe Golgota, iar Petru ar fi avut de povestit evanghelistului Marcu un alt sfarsit al Evanghelie sale!!

Expand full comment