5 Comments
author

Felicitări domnului profesor Florin Matei și, bineînțeles, elevilor săi! Le urez băieților să continue aprofundarea Bibliei și să devină lideri creativi!

Expand full comment
Oct 21, 2023Liked by Christian Salcianu

Felicitări in primul rând celor care s-au gândit sa-i implice și pe cei tineri in acest program. Mulțumim tinerilor pentru frumoasele explicații cu cuvinte simple dar cu multă înțelepciune. Mi-a plăcut “descrierea “ funcției de prezbiter, mulți din prezbiter ii cearta pe unii tineri , dar copii lor sunt la fel. Ne trebuie uneori multă înțelepciune când încercam sa-i atentionam pe unii tineri sau copii . O săptămâna binecuvântata atât conducătorilor cât si tinerilor!

Expand full comment
Oct 27, 2023Liked by Christian Salcianu

Cam epistolele lui Timotei ies in evidenta prin contradictia in aplicarea lor astazi. Poate nici nu ar trebui sa gandim asa ci in contextul in care au fost scrise. Am ramas surprins de criteriul dupa care vaduvele erau catalogate ca vaduve ca sa fie ajutate. Astazi cred ca si o vaduva tanara o duce destul de greu decat una mai in varsta si nu cred ca ar trebui sa se faca departajare pentru ca nici partea cu casatoria nu este una foarte usor de facut.

Nu inteleg in ce fel i-a dat Pavel de Imeneu si Alexandru pe mana Satanei. 1 Tim. 1:20

La fel reprezinta o enigma si Versetul din 2 Tim. 3:6-7.

Si chiar mi-ar placea sa explice cineva atitudinea lui Pavel referitor la femeie. Era vorba de un context sau in general? Nu este putin irational dupa logica primului nascut, primul privilegiat? Adam primul si Eva dupa?

Expand full comment
author

Pentru ultimele două puncte, am scris aici (cu mai mult timp în urmă) un articol cuprinzător. Mulțumesc. https://www.drumulspreemaus.ro/p/femeia-sa-taca-zic-unii

Expand full comment

Felicitări tinerilor pt răspunsurile mature !

Și pastorului Sălcianu pt întrebări, care chiar te fac să reflectezi... ( pt că vin din unghiuri cu deschizături mici -pt prea mulți (alți) pastori, din păcate...)

Expand full comment