3 Comments
Sep 29, 2023Liked by Christian Salcianu

Apreciez foarte mult intalnirea cu Cosmin pe drumul spre Emaus! Cu multi ani in urma, cand Cosmin era student la Teologie la Universitatea Adventus iar eu profesor acolo la Asistenta Sociala, unde era studenta sotia lui. In acei ani, Cosmin a fost “ depanatorul” amabil si priceput , care ma scotea mereu din incurcatura cand aveam probleme cu computerul . Multumesc draga Cosmin ! Raspunsurile lui la intrebari (iscusit formulate , ca de obicei) au dovedit o buna cunoastere a Bibliei si o traire potrivit principiilor ei, sub calauzirea lui Dumnezeu.

Expand full comment
Oct 3, 2023·edited Oct 3, 2023Liked by Christian Salcianu

Este foarte greu sa te desparti de vechea cale si sa renunti la a scoate versete din Isaia care in context au cu totul o alta insemnatate. Pentru a mine a fost revelatoare metafora ingerului decazut pentru conducatorul Babilonului, recunoasterea unui Dumnezeu mare a carui tron este cerul si pamantul odihna picioareleor Lui (chiar daca tarana nu ocupa o treime din pamant) si promisiunea pentru poporul Israel a unui ”cer nou” si ”pamant nou” acolo unde suta de ani reprezinta o virtute.

Singura bucata care isi cere sensul ei fara vreo interpretare este Isaia 53 care sincer sa fiu pare rupta de restul cartii ca si cum ar fi fost adaugata ulterior.

Ma gandesc totusi ca anumite convingeri religioase din prezent sa nu influenteze si perspectiva despre cum vedem istoria. Daca ”rupem” din Isaia nu avem nici o limita din a ”rupe” si din Martin Luther ignorand ca in context lucrurile pot avea alt sens.

Si doua intrebari am pentru autorul interviului, legile lui Moise sunt legile lui Dumnezeu? si care este nivelul determinismului lui Dumnezeu prin perspectiva atotstiintei Lui coroborat cu posibilitatea data omului de a alege?

Mergem mai departe. Am bifat si aceasta borna. Mult succes

Expand full comment

Răspunsuri clare, inteligente și de ce nu...( pt mine) in contextul cărții...

Frumosul și "teama" pt mine rămân... întrebările... din unghiuri greu accesibile, unghiuri. -cu deschizături- mici (cam trebuie să fii încercat -vorba Ap. Pavel- prin ÎNTREBUINȚARE )

Felicitări profesorului, felicitări "elevilor" !

Expand full comment