5 Comments
Jan 6, 2023Liked by Christian Salcianu

De data aceasta am citit cartea cu o alta intelegere…Am inteles ca este experienta personala a unui om care a primit din partea lui Dumnezeu ce nu a primit nimeni vreodata – intelepciune si avere- si, totusi, s-a folosit de ele FARA Dumnezeu. Anii petrecuti in distractii si cautari fara rost l-au dus la concluzia ca toate au fost DESERTACIUNE sau NIMICURI, pentru ca au fost inchinari la IDOLI. Orice lucru de sub soare pe care omul il face sau il experimenteaza FARA Dumnezeu este o INCHINARE falsa. Cand ,,si-a venit in fire” ca Fiul Risipitor, a constat ca preocuparea lui ar fi trebuit sa fie pentru ,,gandul vesniciei” pus in fiecare om chiar de Dumnezeu, dar cu toata intelepciunea lui inalta, a ignorant voit acest lucru. Prin urmare, Solomon a fost un taciune scos din foc inainte sa fie mistuit definitiv, si pocait cu adevarat avertizeaza pe orice om ( mai intai pe fiul sau) ca TEMEREA de Dumnezeu si PAZIREA poruncilor Lui sunt garantia trecerii cu bine peste JUDECATA!!

Expand full comment
Jan 6, 2023Liked by Christian Salcianu

Foarte proaspătă perspectiva 🌱

Mulțumim mult!

Mi-a plăcut mult legătura dintre 5:20 (viața se trăiește pt că Dumnezeu ne dă bucurie), 3:13 (să te bucuri de viață e tot un dar de la El) și 2:25 ( bucuria adevărată e doar alături de El). Bucuria - surprinzătoare nuanță în peisajul meditativ al cărții. Și faptul că referințele merg invers cronologic îmi amintește de ideea că pt a privi spre viitor e important să nu uiți trecutul.

Provocarea cu drumul spre Emaus a fost absolut delicioasă 🍭

Abia aștept celelalte interviuri 🤩

Expand full comment
Jan 6, 2023Liked by Christian Salcianu

"Anul 2023 ne stă în față. Dacă citesc 9:20 aflu că e loterie. Un verset mai sus îmi zice „trage tare”. Ce sfat e mai bun?". Nu exista versetul 20 in capitolul 9.

Expand full comment
author
Jan 7, 2023·edited Jan 7, 2023Author

Așa este, vorba Eclesiastului, “ce lipsește nu poate fi trecut la număr” (1:15). Și, ca să-l contrazic, uite că “ce e strâmb se poate îndrepta”. Am corectat acum: capitolul era cel bun (#9), dar versetul nu. La una din etapele editării finale am “scurtat” întrebarea și probabil atunci a apărut eroarea. De aceea răspunsul invitatului rămâne în picioare, pe versetele 11 și 10. Eroarea mi-a aparținut 😶.

Expand full comment
Jan 7, 2023Liked by Christian Salcianu

Mi se pare foarte tare acest proiect. Vreau sa il urmez pana la capat. De ce nu este si o versiune video a interviului? cateodata putem sa le si ascultam...la fel ca si Biblia. Mult succes si sa ajungem la capat impreuna.

Textele revelatoare pentru mine din Eclesiastul au fost:1:18, 3:15, 4:13, 5:18:,7:16.

Expand full comment