7 Comments
Sep 15, 2023Liked by Christian Salcianu

Am citit cu placere raspunsurile prietenilor mei din Irlanda, Natalia si Andrei. Multumesc Domnului ca am avut sansa sa ii intalnesc in biserica din Irlanda! Imi este dor de ei si sper sa ne revedem ! Aici sau Acolo , pt ca ei sunt oameni credinciosi. A fost o mare bucurie pt mine sa petrecem impreuna mai multe Sabate in Irlanda ! Ma bucur sa deduc din prezentarea lui Cristi si din raspunsurile voastre ca ati ramas aceiasi oameni dedicati misiunii incredintate de Dumnezeu fiecaruia dintre noi! Domnul sa va binecuvinteze mereu . Va imbratisez cu mult drag. 🙏❤️

Expand full comment
Sep 15, 2023Liked by Christian Salcianu, Florin Bică

Eram adict - mai până deunăzi - și de... lucruri mici ( nici chiar simpliste dar... unele mici ) după ce mi s-a oferit ocazia de.a citi "Drumul spre Emaus" nu mă laud dar am devenit fan și poate... adict...

Expand full comment
Sep 24, 2023Liked by Christian Salcianu

Eu am inceput aceasta carte cu o surpriza! chiar daca intrebasem in cometnariile anterioare legate de Cortul lui Moise si nu gasesiem un raspuns clar despre dispartia lui, iata ca prezenta lui este consemnata inca din primul capitol, dupa care dispare si cred ca pentru totdeauna. Este frumos totusi ca printr-o ceremonie se face trecerea de la Corta la Templu.

Versetul 12 din capitolul 16 mi s-a parut si mie putin ciudat si poate astazi un sfat care nu prea este de urmat, dar observ ca este o practica frecventa printr "credinciosi" de a citit Biblia cu ochii de astazi si ma refer in mod special la forma pamantului. Rotund nu inseamna sferic. Astazi este bine totusi sa mergem la doctori chiar daca vorbim si cu Dumnezeu.

MI-am pus totusi intrebarea pe parcursul cartii de ce unii imparati veniti la putere si-au omorat fratii. Saul si David nu au facut asa. A avut dreptate Dumnezeu cand a zis ca un Imparat se va comporta ca Imparatii lumii. Probabil era o practica des intalanita pentru pastrarea tronului.

Am totusi o remarca la partea cu comentarul asupra mortii lui Zaharia. Pare o analogie Casa Domnului - jertfa care este periculoasa in acest context. Dumnezeu nu a acceptat niciodata jertfe umane. Zaharia moare in Curtea Templului pentru ca Iehoiada nu mai era si cel mai probabil ceea ce a instituit el fusese abandonat. Intrebarea se pune daca Ioas trebuia sa devina imparat? Sau daca a fost un plan a lui Iehoiada. Caci daca Ioas nu a fost planuit de Domnul ca imparat atunci plata a fost moartea lui Zaharia. Cei ce se incumeta sa faca "voia Domnului" fara Domnul platesc prin moarte.

Expand full comment
Oct 18, 2023Liked by Christian Salcianu

Bună nu știu ce sa ntimplat ca nu mai primesc cărțile dela drumul spre emaus pe email.... Mulțumesc!

Expand full comment