4 Comments
Oct 27, 2023Liked by Christian Salcianu

Abordarea cartii Leviticul , de care multi se poticnesc in studiul Bibliei, este nu doar un act de curaj ci si de foarte profunda intelegere a Cuvantului lui Dumnezeu. Iar ca sa ii poti face si pe altii sa inteleaga iti trebuie si talent pedagogic. Adi Petre le intruneste pe toate si s-a descurcat admirabil la intrebarile inteligente care i s-au pus, tot de un bun cunoscator al Bibliei. Laudam pe Dumnezeu pt lumina primita si Il rugam sa ne insoteasca pana la final pe Drumul spre Emaus! 🙏❤️

Expand full comment
Oct 29, 2023Liked by Christian Salcianu

Multumim Domnului si fratilor nostri pentru aceasta frumoasa explicatie a cartii Leviticul care ne ajuta sa intelegem mai bine lucrarea Domnului Isus si dragostea Lui pentru mantuirea omului!

Domnul sa va binecuvinteze!🙏

Expand full comment

O multime de jerfe si mult sange. Imi pot imagina ce grotesc era peisajul si ce blestem pe saracii preoti. Nu inteleg separarea organelor si a altor componente de ineriorul animalelor. Atat de specific si devenit atat de obsinuit. Nici nu e greu de imaginat de ce aburii alcoolului au ajuns la ratiunea unor preoti. In fiecare zi aceasi misiune, aceasi mancare, acelasi ritual, acelasi blestem. Nu mai spun de cine era responsabil de spalat tot sangele care era mazgalit pe altar si curgea probabil siroaie.

Ramane intrebarea care era sensul leganarii, de ce nu putea fi un dar sau o jertfa pur si simplu ca altele? de ce trebuia leganat?

Legile legat de lepra sunt foarte interesanta, pare ca in Leveticul preotii aveau o cunoastere avansata a acestei boli si sunt curios daca lepra de pe corp era diferita de lepra de pe case.

Interesant ca prin pedepse cunosti cate pacate se practicau. Unele au intrat chiar in constientul colectiv, cum ar fi sa te culci cu o ruda.

Si ultima intrebare este legata de indemnul "sa fie o lege vesnica" si cand decidem noi ca aceast indemn s-a terminat? pentru ca multe ritualuri nu le mai facem.

Expand full comment

Când profesioniștii explică ( a se vedea Ezra) poporul... înțelege ( și de ce nu -poate- va lua atitudine) 🙏

Expand full comment